Som jag skrev om i nyårslöftet skulle vi bli sundare här hemma och förutom att träna regelbundet och äta bättre har jag även börjat baka nyttigare. Nu bakar jag 1 ggr/vecka och har supergott bröd som vi kan mumsa på, det är MYCKET mättande. Behöver bara 2 bitar för att bli riktigt nöjd. Så här kommer receptet-- for you, E!! <3
5 dl | dinkelmjöl |
2 dl | grahamsmjöl |
3 dl | rågsikt |
4 dl | fyrkornskross; 1 dl vetekross, 1 dl rågkross, 1 dl solrsokärnor, 1 dl linfrön |
|
| |
1 tsk | havssalt |
4 tsk | bikarbonat |
| |
1 liter | filmjölk |
0,5 dl | mörk sirap | |
6 st torkade fikon | & 6 st torkade aprikoser- hacka dessa i mindre delar. |
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienserna.Rör ner fil och sirap.
- Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar. Häll degen i två formar. Grädda ca 100 min. Låt brödet svalna i formen.
Voila! Ett superenkelt sätt att fixa smarrigt bröd. Enda nackdelen är väl alla tusen olika ingredienser, men det är det värt vill jag lova!
XOXO
2 kommentarer:
Tack snälla rara <3
Har du gått in i en ny dimension? Ska du bli bullmamma nu????
Skicka en kommentar