TILL INLAGD GURKA - inlagda små gurkor (långtidsinläggning): 2 kg små gurkor (västeråsgurka, druvgurka)
- INLAGD GURKA - inlagda små gurkor (långtidsinläggning): Blanda senapsfrön, ättika, vatten, socker och salt samt dillkronor, dillfrön eller dillstjälkar i en kastrull. Koka upp lagen.
- Låt lagen svalna.
- Skölj och rensa under tiden gurkorna. Skär bort ev. fula delar.
- Pricka hål i gurkorna med en gaffel.
- Riktigt små gurkor kan läggas in hela. Större gurkan kan du dela i grova delar.
- Lägg gurkarna tätt i väl rengjorda burkar och häll över lagen. Lagen måste täcka.
- Sätt på lock.
- Låt de inlagda gurkorna stå några dygn.
- Inlagda gurkor håller sig i flera månader. Förvar dem svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du i kylen.
1 kommentar:
Kul å läsa, vad duktig du är på att fota ❥ puss grannen
Skicka en kommentar