torsdag 7 augusti 2014

Gött till pålägget..

 





TILL INLAGD GURKA - inlagda små gurkor (långtidsinläggning): 2 kg små gurkor (västeråsgurka, druvgurka)
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 4 liter vatten
  • 3 msk socker
  • 3 msk salt
  • 5 dillkronor, två tsk dillfrö, dillstjälkar eller vanlig hackad dill
    1. INLAGD GURKA - inlagda små gurkor (långtidsinläggning): Blanda senapsfrön, ättika, vatten, socker och salt samt dillkronor, dillfrön eller dillstjälkar i en kastrull. Koka upp lagen.
    2. Låt lagen svalna.
    3. Skölj och rensa under tiden gurkorna. Skär bort ev. fula delar.
    4. Pricka hål i gurkorna med en gaffel.
    5. Riktigt små gurkor kan läggas in hela. Större gurkan kan du dela i grova delar.
    6. Lägg gurkarna tätt i väl rengjorda burkar och häll över lagen. Lagen måste täcka.
    7. Sätt på lock.
    8. Låt de inlagda gurkorna stå några dygn.
    9. Inlagda gurkor håller sig i flera månader. Förvar dem svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du i kylen.

    1 kommentar:

    Anonym sa...

    Kul å läsa, vad duktig du är på att fota ❥ puss grannen

    "Acti labores jucundi"


    En blogg om vårat evighetsprojekt och livets små goda ting..