tisdag 1 mars 2011

Vackra,sköna händer

Denna bistra och kalla vinter har gjort mina händer och fötter fnasiga, spruckna och tråkiga. Så jag bestämde mig för att det var dags att ta hand om dem lite extra.. Ge dom ett vårigt uppvaknande. åh vilken lyx det är!

Det här behöver du:
Skål
Duschgel/Tvål
1 Citron
Socker
Salt
Olivolja
Orangepinne
(Nagelbandsolja)
Handcreme
2 Handdukar
2 Plastpåsar
  • Tappa upp varmt vatten i en skål. Fyll på med ditt favoritbadsalt eller duschgel. Pressa även i en halv citron. Låt händerna mjukas upp i det varma vattnet i ca 5 min. Därefter din egna peeling av 3 delar socker, salt, olivolja. Massera in peelingen på både händernas in/utsida. Avsluta med den andra halvan citron genom att pressa den över naglarna. Citronen gör naglar och nagelband vita, mjuka och rena. Skölj händerna under ljummet vatten.

  • Nu är det dags för nagelbanden. Använd en mjuk pinne och skjut försiktigt upp nagelbanden. Massera därefter in nagelbanden med en nagelolja, eller som jag gjorde- fin olivolja.

  • Handinpackning! Blanda olja och handcreme i en skål och massera in händer och en bit upp på armen. Därefter sticker du ner händerna i två plastpåsar och linda om med varma handdukar. Låt verka minst 15 min. När inpackningen fått verka kan du torka av överskottet av cremen med en handduk. Voila! Välmående händer-- och fötter, fungerar lika bra!

1 kommentar:

Frida sa...

Hei. Så koselige ord du la inn på bloggen min:o) Tusen takk. Vel, her går tiden.. har en liten baby på 10 mnd nå og det krever sitt;o) -derfor lite blogging.. Jeg har vært innom bloggen din et stykke bakover nå. Flotte bilder du legger ut!!! Lekre negler;o) Jeg kommer tilbake senere:o) God klem

"Acti labores jucundi"


En blogg om vårat evighetsprojekt och livets små goda ting..