fredag 11 juli 2014

Träna i Sälen, åk i Åre...

... gäller det även Downhill??

Jaha, då sparkade semestern ingång med dunder och brak. Vi åkte iväg till Åre efter 2 dagar hemma i gassande sol- "fasen, skulle vi mötas av 15 grader och regn nu, och lämna den efterlängtade värmen och solen?!"
Nejdå, Åre levererade! Besök hos min kära kusin och hennes make och dotter var en härlig start.
Vi har ätit gott och umgåtts och varit AKTIVA. Druckit litervis med vatten då det var 25-26 grader i Åre och på det åkte vi downhill- vilket var sååååå förbenat kul! Både jag och Mel slog en vurpa som sig bör om man åker på riktigt, men med skydden gick det bra tack o lov. Vi är ju inte lika fartgalna som när vi var 20! Men jag ser ut som en tyfus sjuk med alla blåmärken på ben och armar...

Vi vandrade upp till Åreskutan, men jag skulle vilja kalla det en regelrätt KLÄTTRING. Vi gick längs cykelstigarna av misstag och där var stigningen grymt stup.. huja.. Låren fick känna att de levde.









 
 




Snö är fascinerande på sommaren!

 





Och så en avslutande puss på toppen så klart! :)
We will be back! Men forsränning står på tur då.

tisdag 1 juli 2014

Semestern är snart här!

Vi har hunnit med lite av varje, men grillning och trevlig helg i Tällberg har varit höjdpunkterna hitintills!
I Tällberg firades svärmor då hon blivit "senior" och trots det MYCKET dåliga vädret var vistelsen underbar! Vi fick sådan avkoppling och hade trevligt sällskap att det kändes som en försmak av semestern som komma skall! Bodde på Greens hotell, och det var mycket fint. Rekommenderas!
Hade en fantastisk utsikt över Siljan och vidderna. Mmmm.. själa-godis!

Ursäktar på förhand den dåliga kvalitén på bilderna, tagna med mobilen... 









 

måndag 30 juni 2014

Göra egen barnmat

Gjorde några uppskattade puréer till Melvin som uppskattades, blir nog fler gånger! :)
Allt givetvis ekologiskt och efter konstens alla regler. ;-)


Ingredienser
100 g  palsternacka, hackad
100 g purjo, hackad
100 g broccoli, hackad
100g  sötpotatis, hackad
1 msk rapsolja
1 tsk rosmarin

Tillagning
1. Koka grönsakerna i vatten i 15 minuter, tills de mjuknat.
2. Häll av vattnet, men spara till senare. Mixa till slät konsistens ( eller vad man önskar)
3. Lägg till rosmarin och olja i mixern. Lägg till kokvätska tills önskad konsistens uppnåtts.

Blir ca  6-10 portioner





Ingredienser
200 g sötpotatis, hackad
1 moget päron, skalat & urkärnat
1 msk rapsolja eller osaltat smör
några myntablad, hackade

Tillagning
1. Ånga sötpotatisen eller koka i 2 cm vatten i cirka 15 minuter tills mjuk.
2. Dränera och överför till matberedare. Spara kokvattnet för senare användning.
3. Tillsätt päron, olja/smör och mynta i mixern. Blanda i 30 sekunder tills slät. Addera vätskan tills önskad konsistens uppnås.

Portioner: 6-9

måndag 16 juni 2014

Dop av prinsen

Här har det varit dött, inga inlägg på flera veckor.. nu har dopet varit och snart är det semester, kan inte fatta var tiden tar vägen!!

Dop i bilder....
















 
 














XOXO

"Acti labores jucundi"


En blogg om vårat evighetsprojekt och livets små goda ting..