söndag 14 mars 2010

Zürich & Grindelwald- låångt inlägg


 Vilken häärlig weekend! Underbart sällskap, annorlunda upplevelser och en strålande dag i alperna. Vad mer kan man önska? Fredagen startade mjukt med sovmorgon och en lång härlig frukost med make och bror. Vi tog oss sedan ner på stan och där fick maken och jag våran årliga dos av Starbucks kaffe som vi älskar och en lätt lunch. Möttes sedan upp med de andra för en drink innan vi skulle till den "Blinde kuh", eller blinda kon. Det var med blandade känslor som vi gick in på restaurangen som är något speciell. Det är nämligen så att man äter helt i mörker, alltså HELT becksvart. Servitörerna är blinda och det är tanken att man skall få uppleva deras värld under en middag. Nu satt vi i ett kärt sällskap och var trygga i det, men jag fick ändå en stark känsla av utsatthet och osäkerhet ( och jag var fumlig!!). Mycket nyttig upplevelse! 


 Lördagen bar det av till Grindelwald, där sken solen och bergen Eiger, Jungfrau & Mönch var fantastiskt majestätiska! Vi hyrde inte skidor utan kälke och målet var att åka världens längsta kälkbana på 1,5 mil- men vi nöjde oss med en kortare bana av olika anledningar. Jag säger bara det- My God, vad kul vi hade! Det var länge sedan vi hade så roligt!! Idag värker hela kroppen för det enda man hade som broms var fötterna och lite "chicken" som jag är, låg jag på och bromsade en hel del.. ;)

Storebror och maken körde som två 15-åringar nerför backen, precis som pojkar gör- hetsade varandra till halsbrytande vurpor och som avslutning.. en trip nedför röd pist med kälken! Galningar! Men alla överlevde som av ett mirakel och trötta och nöjda kom vi hem, åt ostfondue och somnade ovaggade efteråt.
Tack bror och svägerska för en oförglömlig helg!  And we´ve got it on tape! Hahah!

1 kommentar:

HV sa...

Åh vilken underbar helg ni verkar ha haft! LOVELY!
Och vädret verkar ha varit toppen!
Hoppas du laddat batterierna nu inför dina framtida spännande utmaning!;O)
Kramis finis!
H

"Acti labores jucundi"


En blogg om vårat evighetsprojekt och livets små goda ting..